Хърватия предупреждава: Саудитска Арабия и Катар застрашават Европа!


Хърватия предупреждава: Саудитска Арабия и Катар застрашават Европа!
Колинда Грабар-Китарович алармира за заплахата от Залива
29 Март 2017, Сряда


Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович отправи предупреждението в речта си пред учените и студентите от Университета "Лунд" в Швеция

Автор: Десант

Нарастващото влияние на Саудитска Арабия и Катар застрашават стабилността и сигурността в Югоизточна Европа. Това каза хърватският президент Колинда Грабар-Китарович в речта си пред учените и студентите от Университета "Лунд" в Швеция.

Според нея влиянието на тези две държави сред гражданите от Югоизточна Европа се осъществява чрез изграждането на джамии и различни инвестиции.


Джамията в Баня Лука   Снимка: БГНЕС

"Богатите държави от Близкия Изток имат право да помагат на мюсюлманите, но те нямат право да се месят в нашата политика. В Хърватия няма да допуснем подобно нещо, а според мен и никой друг не би трябвало да допуска подобно нещо", подчерта Китарович по време на речта си на тема "Югоизточна Европа - полигон за доказване на европейската и евроатлантическата решителност и солидарност".

Мюсюлманите винаги са били много добре интегрирани в хърватското общество, но днес виждаме как ислямът започна да процъфтява в региона, каза още Китарович.

По време на речта си тя сподели, че през изминалото десетилетие ЕС и НАТО не са били съсредоточени върху Югоизточна Европа и интересът им към този регион намалял. /БГНЕС и Индекс


В категории: Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки