Валери Симеонов предлага широка коалиция между ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти


Валери Симеонов предлага широка коалиция между ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти
29 Март 2017, Сряда


Винаги сме повтаряли, че сме готови на разговори и на съвместни действия с всички български партии, независимо от кой спектър са те, защото най-важни са интересите на хората, каза лидерът на НФСБ

Автор: Десант

ГЕРБ, БСП и Обединените патриоти да направят "широко правителство". Такава идея лансира лидерът на НФСБ Валери Симеонов, съпредседател на коалицията "Обединени патриоти – НФСБ, „Атака” и ВМРО".

"Обръщам се към ръководствата на двете най-големи партии, които в най-голяма степен спечелиха доверието на избирателите – ГЕРБ и БСП, за съставянето на едно широко правителство с тяхно и наше участие, така че да отговорим на очакванията на хората. Най-сетне да се спре с това лично противоборство, с тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии", казва Симеонов във вторник, цитиран от агенция "Фокус".

"Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето", допълва Валери Симеонов.

"Използвам случая да се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 депутати", казва още той.

Според него това е напълно възможно, просто трябва да бъде игнорирано и преодоляно егото на отделните лидери. "Аз моето съм готов да го преглътна. Нямам и кой знае какво его“, коментира Симеонов.

Той обаче все пак смята да изчака дали ще има предложение от ГЕРБ.

"Винаги сме повтаряли, че сме готови на разговори и на съвместни действия с всички български партии, независимо от кой спектър са те, защото най-важни са интересите на хората“, казва още Валери Симеонов.

Малко по-късно пред БНТ обаче той разшири тезата си. Първо съобщи, че сметките му сочат, че ОП и БСП изобщо не могат да съставят кабинет, а управление между ОП и ГЕРБ би имало 122 народни представители.

"Най-естественият кабинет, който би получил подкрепа от 202 депутати, което би гарантирало стабилност и 4-годишен мандат е на ГЕРБ, БСП и от нас", каза Симеонов. "Какво друго може да се случи – вариант на коалиция, изградена от ГЕРБ и ОП – 122 гласа, крехко мнозинство, тоя филм го гледахме по времето на Орешарски, а отвън да марширува опозиция", обясни Симеонов.

Той заяви, че е скептичен към Воля на Веселин Марешки, тъй като това не е политически субект, а по-скоро икономически субект в политиката.

Симеонов обясни, че още преди изборите е споделял идеята с колегите си в Обединените патриоти, а след тях и с представители на ГЕРБ. "Трябва да ви кажа, че реакцията не беше истерична", заяви той.

И съобщи, че при такъв вариант наречен "широка коалиция" или ако БСП и ГЕРБ не искат да влизат в коалиция – "програмен кабинет", на който премиер да не е нито Борисов, нито Нинова.

Във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова за пореден път отхвърли възможността партията ѝ да се коалиция с ГЕРБ. Борисов пък още в изборната нощ посочи БСП и ДПС като невъзможни партньори.
Източник: mediapool.bg


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
MUNCHO
29.03.2017 13:23:23
1
0
TOVA E NAI-DOBROTO ZA STRANATA RESHENIE !PODKREPJAM GO IZTZJALO!TOVA E PATJA I ZA BADESHTETO!
PATJA NA NATZIONALNOTO SAGLASIE I PROGRES! I PONEZE DO SEGA,NE E NAPRAVENO-DA SE IZRABOTI,,XART
A MAGNA,,NA BALGARSKATA DEMOKRATZIJA ZA V BADESHTETO!TOVA GO IMA VAV VSJAKA UVAZAVANA DEMOKRATZIJA!S NEJA BI SE PREODOLJAVALA VSJAKA POLITI4ESKA ILI DRUGA KRIZA ,AKO SE SLU4I V BADESHE.DANO I OSTANALITE POLITI4ESKI SILI PROJAVJAT POLITI4ESKI RAZUM I NATZIONALNA OTGOVORNOST!
1
Благовест Коларов
29.03.2017 07:42:28
2
0
Благовест Коларов Виждам, че няма подкрепа от приятелите ми във Ф/Б на тези статии, но не е ли това най разумното нещо в момента? Докога ще харчим пари за нови и нови избори, които няма да доведат до нищо ново. Още преди изборите ОП положиха огромни усилия да се задържи правителството на ГЕРБ на власт, защото след едни избори картината пак ще е същата в парламента. Но не, - упорството на стари и амбициите на новопоявили се лидери беше по голямо от мисълта за интересите на държавата ни разкъсвана толкова години от партийни борби. Замислям се вече, дали както едно време са ни налагали управници отвън, и сега Европа да не ни прати някакви емисари, да ни опазват и озаптяват от нас самите? Това е! Трябва да се примирим и да приемем изборните резултати и ако сме народ да вървим напред! Народа го е казал - ГЛАС НАРОДЕН, ГЛАС БОЖИ!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки