Унгария започна арести на всички нелегални мигранти


Унгария започна арести на всички нелегални мигранти
28 Март 2017, Вторник


От снощи е в сила новия закон, според който не позволява на чужди лица с неясен статут да се разхождат свободни из държавата

Автор: Силвия Горанова

От тази нощ (28 март) унгарските власти започнаха да прилагат новият закон предвиждащ задържане на всеки нелегален мигрант. Целта на новите мерки е да не се позволява на мигранти с неясен статут да се движат свободно в страната и на територията на Европейския съюз.

Тези, които искат да получат убежище, ще трябва да подават молби само в транзитните зони на унгарско-сръбската граница край Томпа (Келебия) и Реске (Хоргош).

Там има 324 фургона и в тях са настанени около 100 мигранти. Транзитните зони са отворени 24 часа и мигрантите ще получават информация на техния роден език. Те ще получават отговор на молбата си в центровете.

Само непълнолетните, под 14 години, може да бъдат настанявани в някои от социалните центрове във вътрешността на страната.

През лятото и есента на 2015 г. през територията на Унгария, по т.нар. "Балкански маршрут" минаха над 450 000 мигранти. Властите в Будапеща започнаха изграждането на втора ограда по унгарско-сръбската граница, която ще бъде напълно готова до края на май.

Унгария вдигна първата ограда по границата със Сърбия през 2015 г. Втората е необходима, за да се предотврати новата мигрантска вълна, която се очаква през тази година да достигне до унгарските граници, твърдят властите в Будапеща. /БГНЕС, МТИ и Бета


В категории: Новини , Международна политика , Свят

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Илиев
29.03.2017 06:48:47
0
0
Браво Виктор Орбан! Така се пази народ, земя и Родина! А не като Борисов - плонжове пред Меркел
1
Калина
29.03.2017 04:39:05
0
0
Браво на унгарския парламент, поклон на Виктор Орбан! Дали и в България ще дочакаме държавник като него?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки