Отговорът на bTV: Слави Трифонов употребява ефира за целите на лична политическа кампания


Отговорът на bTV: Слави Трифонов употребява ефира за целите на лична политическа кампания
28 Март 2017, Вторник


Водещият на „Шоуто на Слави“ пък упрекна телевизията, че налага цензура и я заплаши със съд

Автор: Силвия Горанова

"Предаването ми беше спряно с едно писмо. Това е цензура", заяви Слави Трифонов на пресконференция в "Люмиер" ден, след като bTV спря шоуто му. Минути след края на брифинга, от телевизията изпратиха второ писмо до медиите, според което водещият е направил опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.

Самият Слави Трифонов обясни преди второто писмо от медията, че екипът му ще продължи своята част от договора с телевизията, а дали тя ще излъчи предаването, което те тепърва ще снимат за довечера, той не знае.

Новината от последния час е, че вече е спряна и продажбата на билети за зрители на шоуто на живо.

Ако обаче не го излъчат, той заяви, че ще прекрати договора си, в момента водел разговори с юриста си. "Този филм с мазетата вече сме го играли", припомни водещият за първите години на предаването си. 

Припомняме ви, че bTV спря епизода от "Шоуто на Слави", планиран за понеделник вечерта, а на негово място излъчи стар запис. В писмо до медиите, изпратено от пресслужбата на телевизията бе съобщено, че планираният епизод на шоуто няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за "телевизионно съдържание на bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си". 

Посочва се, че телевизията и продуцентската компания на Трифонов "Седем осми" имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер.

Ето го и текста на второто писмо на bTV: 

„През последната предизборна кампания bTV за пореден път доказа, че е водещият източник на информация и новини с политическа тематика, на опит и на компетентност - след близо месец балансирани дебати в актуалните предавания, с интервютата на двамата водещи кандидати за премиерския пост и с мащабното отразяване на изборния процес на 26 март.

Данните за гледаемостта показват, че това е широко припознато от българските зрители и ние им благодарим за продължаващата подкрепа. Този успех е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните предавания, така и в новинарските емисии. bTV е решена да запази тези стандарти в програмата си.

Затова вчера bTV отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.

Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България.

Разбира се, Слави Трифонов е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни.

bTV следва българските медийни закони и собствените си журналистически принципи. Това правило трябва да бъде прието от всички наши служители и партньори, без изключение.“


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки