Администрацията нарушава закона, забранявайки блокадата на границата


Администрацията нарушава закона, забранявайки блокадата на границата
25 Март 2017, Събота


Това доказа решение на Ямболския съд против заповедта на кмета на Елхово да не разреши акцията край Лесово

Автор: Десант

Ямболският административен съд постанови като основателна жалбата на патриотични организации против заповедта на кмета на Елхово, с която бе забранена акцията на граничен пункт „Лесово“ на 24 март, първият ден от втората блокада на българо-турската граница.

С този акт магистратите доказаха, че администрацията нарушава законодателството, възпрепятствайки регламентирания митинг-протест на патриотичната формация. 

За да издаде такава заповед, кметът на Община Елхово трябва да разполага с несъмнени данни, че с действията си участниците в  митинга биха застрашили обществения ред  на ГКПП „Лесово“ или биха нарушили правата и свободите на други граждани, пише още съда.

Патриотите благодарят на българския съд, който доказа, че е безпристрастен в тълкуването на закона, и гарантира правото на българите да отстояват гражданската си позиция срещи изборния туризъм, организиран и подпомаган от турската държава.

Припомняме, че инициаторите на блокадата изпълниха изискването на Закона за събранията, митингите и манифестациите и има уведомление, подадено по надлежния ред на 23 март 2017 г., като се посочва, че акцията ще продължи от 11,00 ч. на 24 март до 11,00 ч. на 26 март.

Междувременно, докато се чакаше решението на съда, служебното правителство издаде заповед жандармерия да охранява изборните туристи и да въпрепятства протестиращите на трите гранични пункта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки