Първи сблъсъци на границата: Герджиков прати жандармерия срещу патриотите


Първи сблъсъци на границата: Герджиков прати жандармерия срещу патриотите
24 Март 2017, Петък


Няма да отстъпим и няма да мръднем оттук! - заяви от границата Валери Симеонов


Четири часа след обсадата на трите гранични пункта – „Капитан Андреево”, „Лесово” и Малко Търново, ситуацията е на път да излезе извън контрол. Преди минути жандармерия е разкъсала живата верига от патриоти, препречили с телата си пътя на изборните туристи в България.

Сблъсъци има в Малко Търново и на ГКПП Капитан Андреево”, където са лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО” Валери Симеонов, кандидатите за депутати Славчо Атанасов и Борис Ячев, Красимир Каракачанов и евпродепутатът Ангел Джамбазки.

"Ще пазим България с телата си от всякакви опити да се повлияе от чужда държава на изборите. Това е наш патриотичен дълг! Няма да отстъпим и няма да мръднем оттук! Нека полицията да ни извлече насила и да види българският народ!", заяви от границата Валери Симеонов.

Атаката срещу патриотите е била координирана от София. Минути преди жандармерията да започне да блъска хората, служебното правителство на Огнян Герджиков излезе с прессъобщение, че „във връзка с усложнената обстановка на гранично-пропускателните пунктове и струпването на протестиращи, които блокират свободното преминаване на държавната граница, министър-председателят проведе спешно съвещание с министъра на вътрешните работи, председателя на ДАНС и Главния прокурор.

Участниците в срещата бяха единодушни, че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно, в унисон с националното и международното право. Ако след отправените многократно призиви към участниците в блокадите на границата движението не бъде възстановено, органите на реда ще предприемат предвидените по закон мерки».


В Малко Търново е пострадал един от протестиращите, който брутално е бил изблъскан и съборен на земята.
Очаквайте подробности в Десант.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Аптикадир
26.03.2017 13:35:30
1
0
ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ=БЮЗЮКВЕРЕНИ И ЗЛАТНИ ПРЪСТИ НА АМЕТ ДОГАН !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки