Пуснаха марка за 70-годишнината на Българска гражданска авиация


Пуснаха марка за 70-годишнината на Българска гражданска авиация
23 Март 2017, Четвъртък


През 2016 г. на петте международни български летища са обслужени над 9,5 милиона пътници и са натоварени и разтоварени 34 хиляди тона товари

Автор: Десант

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров валидира вчера пощенска марка на тема „70 години Българска гражданска авиация и 15 години Асоциация на българските авиокомпании“, съобщиха от транспортното ведомство.

„Интересен исторически факт е, че българската гражданската авиация дължи своето възникване и развитие, именно на необходимостта от доставка  на писма и колети“, каза по време на церемонията заместник-министърът.

Той припомни, че за начало на българската гражданската авиация се смята 1947 г., когато започват да се превозват по редовни линии пътници. Тогава се открива линията за въздушни съобщения София – Бургас.

По думите на Георги Тодоров, седемдесет години по-късно, България разполага с пет международни граждански летища. През 2016 г. през тях са обслужени над 9,5 милиона пътници, а 34 хиляди тона товари са натоварени и разтоварени. В авиационния сектор са заети хиляди висококвалифицирани експерти и служители.

Припомнено бе, и че през 2002 г. българските авиокомпании и Институтът по въздушен транспорт учредиха Асоциацията на българските авиокомпании. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки