Изпълнителят трябва да подмени напуканите стъкла от купола над Ларгото в София


Изпълнителят трябва да подмени напуканите стъкла от купола над Ларгото в София
Снимка: Dnes.bg
23 Март 2017, Четвъртък


От Министерството на културата твърдят, че са предприети необходимите действия за възможно по-скорошно отстраняване на проблема

Автор: Десант

Във връзка с получени сигнали за напукани стъкла в куполите на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика” (Ларгото) от пресцентъра на Министерството на културата информираха, че проблемът е констатиран от ведомството и са предприети необходимите действия за възможно по-скорошно отстраняване на проблема.

Така например, изпратено е писмо до изпълнителя, с което той е уведомен за необходимостта от подмяна на елементи от стъкления купол. "Куполът представлява сложно техническо съоръжение и подмяната на уникалните стъкла изисква време поради спецификата на изработването им" - изтъкват от културното министерство.

Предприети са всички необходими действия от страна на Министерството на културата.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
инженер Петър
18.03.2018 22:03:08
0
0
Напълно съм съгласен с колегата инженер. Прав е.
1
Инженер
23.03.2017 15:49:22
0
0
Стъклата ще продължават да се пукат, тъй като микро вибрациите от движението на метро влаковете оказват влияние върху конструкцията, която трепти и в нея се появяват напрежения. Влияние оказват и температуните разлики, като се вземе в предвид температурата при монтажа и повишаващите се летни температури в момента. Ще има още спукани стъкла. Това просто е неизбежно. Може би трябва да се сложат друг вид стъкла или захващането им да се промени така че при монтажа вибрациите и напреженията да се елеминират.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки