Петър Воденски: ДОСТ се финансира от сина на Ердоган


Петър Воденски: ДОСТ се финансира от сина на Ердоган
Турският посланник Гьокче поздравява Местан за рожденния му ден. Снимка: "Фейсбук"
22 Март 2017, Сряда


Че Турция се меси във вътрешните ни работи призна и служебният външен министър Ради Найденов

Автор: Десант

Няма никакво съмнение, че Лютви Местан е човек на турския президент Реджеп Ердоган. В турските медии се появиха публикации, че партия ДОСТ се финансира от сина на Ердоган”, обяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ Петър Воденски, бивш генерален консул на България в Истанбул и Анкара.

Дипломатът припомни и как Местан се скрил при посланик Сюлейман Гьокче.

По думите му, винаги е имало опити за намеса на Турция във вътрешната политика у нас, но напоследък се обръща повече внимание на това.

„Съвсем брутално става вече намесата във вътрешните ни работи“, подчерта Воденски. По думите му водачът на Партията на справедливостта и развитието посочвал кой да влезе в българския парламент и във властта. Ердоган можел скоро да поиска културна автономия, а по-нататък и териториална автономия, предупреди Воденски.

„ДОСТ не е първият проект, финансиран от Турция, преди това имаше друг – НПСД на Касим Дал. Тази партия имаше зам.-министър на отбраната (Орхан Исмаилов), т. е. Турция е имала зам.-министър на отбраната у нас”, коментира още Воденски. Припомняме, че патриотите остро реагираха на назначението му, което определиха като нагла провокация.

Че Турция брутално се меси във вътрешшните ни работи потвърди тази сутрин и службеният външен министър Ради Найденов пред "Здравей България" по Нова телевизия. 


„Считаме участието на турски дипломат и агитацията му да се гласува за определена партия за намеса във вътрешните работи на страната. Извикахме посланика на Турция, тъй като изборите трябва да бъдат проведени така, че да бъдат съобразени с българското законодателство”, отбеляза той. 


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
22.03.2017 13:08:52
0
0
I KAKVO ,,4AKA,,KONSTITUTZJONNIJAT SAD , TA NE ZAKRIVA TAZI ANTIKONSTITUTZJONNA I NE BALGARSKA FORMATZIJA,KOJATO S ,,IDEITE SI,,NARUSHAVA KONSTITUTZIJATA! SAMO TOVA E RASHENIETO!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки