От май започват масови проверки по морето на Комисията за защита на потребителите


От май започват масови проверки по морето на Комисията за защита на потребителите
21 Март 2017, Вторник


Българи и чужденци ще могат да се обръщат със сигнали и към виртуалните приемни, които ще бъдат разкрити в морските курорти

Автор: Десант

Проверките от инспекторите на Комисията за защита на потребителите  (КЗП) по морето ще започнат активно още от месец май. Това стана ясно на работна среща между министъра на туризма Стела Балтова и председателя на комисията Димитър Маргаритов, съобщават от туристическото ведомство.

От вътрешността на страната се предвижда да бъдат командировани допълнително служители на КЗП.

През предстоящия летен сезон ще продължат работа приемните на комисията по Черноморието, отбеляза Маргаритов. Потребителите търсят контакт с тях най-често за консултации.

През предстоящия летен сезон комисията ще продължи да бъде на разположение на туристите, като ще търси по-атрактивни и съвременни форми на присъствие. Виртуални приемни, например, в които гражданите да могат да получат реална помощ. Втях ще могат да получават консултации и чуждестранните туристи, а след завръщането си в своята страна биха могли да подадат жалба в бюрата на Европейските потребителски центрове и КЗП да се намеси за решаването на възникнал трансграничен казус.

Всички туристи по морето ще могат да подават сигнали и жалби на горещия телефон на комисията 0700 111 22, който ще бъде качен още на страницата на Министерството на туризма и на Bulgariatravel.org.

Ще миа и засилени проверки на дейността на нерегистрирани туроператори, които работят през лятото по морето. Целта им е да бъде осигурена конкурентна среда за сектора.

През зимния сезон на фокус са били проверките на ски пистите, като от КЗП не отчитат сериозни нарушения в тяхното функциониране.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки