Парите за животновъди по агроекологичните мерки ще бъдат изплатени преди Великден


Парите за животновъди по агроекологичните мерки ще бъдат изплатени преди  Великден
21 Март 2017, Вторник


През следващата седмица ще се броят 80 млн. лв. като обвързана подкрепа на плодове, зеленчуци и оранжерийна продукция, а до края на април тютюнопроизводителите ще получат 90 млн. лева

Автор: Десант

Субсидиите на животновъдите по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 - за местни породи, пасторализъм и малка част от пчеларство, ще бъдат изплатени преди Великден. Очаква се това да стане най-късно до 13 април. Това заяви изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Живко Живков по време на заседание на работна група, в която участват представители на браншови организации на животновъди и биологични производители.

На срещата стана ясно, че на 6 февруари сегашният министър проф. д-р Христо Бозуков е поискал доклад от тогавашния изпълнителен директор на ДФЗ Румен Порожанов за индикативния график на директните плащания. Документът е бил представен на 10 март и според него плащанията по трите мерки е трябвало да започне поетапно от началото на април. Но с изричната уговорка, че срокът не може да бъде гарантиран, защото е имало отворена кореспонденция със земеделското министерство. След направената бърза организация е определен новият график на плащанията.

Според Живко Живков до 20-21 април тютюнопроизводителите ще получат 90 млн. лева. Тази седмица 109 млн. лв. ще бъдат разпределени между 62 000 бенефициенти по Схемата за преразпределително плащане. През следващата седмица ще бъдат изплатени 80 млн. лв. като обвързана подкрепа на плодове, зеленчуци и оранжерийна продукция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки