Митничари откриха скрит в хладилник контрабанден тютюн за наргиле


Митничари откриха скрит в хладилник контрабанден тютюн за наргиле
Снимка: Митница-Бургас
21 Март 2017, Вторник


Той е превозван в камион с турска регистрация

Автор: Десант

Близо 40 килограма контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово в камион с турска регистрация и управляван от турски гражданин, влизащ в България от Турция.

Нелегалната стока е била укрита в хладилник в шофьорската кабина и в сандъци под ремаркето на возилото. От пригодените тайници са иззети общо 39 пакета с по 1 кг тютюн за наргиле марка „AL FAKHER" с различни аромати. Срещу шофьора на камиона, турски гражданин, е съставен акт за извършено нарушение на Закона за митниците.

Други 15 200 къса иби общо 760 кутии контрабандни цигари са иззети от митническите служители на МП-Лесово при съвместни проверки с митнически мобилни групи през последното денонощие. Цигарите са откри в тайници на четири камиона - два с българска и два с чуждестранна регистрация, пътуващи от Турция за България.

8400 къса или 420 кутии цигари „L&M" и „Pall Mall" са били укрити в кабината на камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Други 4 000 къса (200 кутии) цигари с марка „Victory Slims Deluxe" е превозвал в шкафове в шофьорската кабина ирански гражданин.

2800 къса (140 кутии) цигари от четири различни търговски марки са открити във фабрични кухини в тавана и под леглата в шофьорските кабини на два камиона с българска регистрация, управлявани от български граждани. Срещу четиримата нарушители са съставени актове по Закона за митниците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки