Окончателно: 18 години затвор за убиеца Дейвид Брайсън Бел


Окончателно: 18 години затвор за убиеца Дейвид Брайсън Бел
Снимка: БНТ
20 Март 2017, Понеделник


Англичанинът отнел животът на малолетния Станислав от с. Лагошевци по особено жесток начин

Автор: Десант

Върховният касационен съд потвърди днес присъдата на Окръжен съд –Видин и решението на Софийски апелативен съд, с които на подсъдимия британски гражданин Дейвид Брайсън Бел бе наложено наказание 18 години „Лишаване от свобода“. Делото бе образувано по изготвен от Окръжна прокуратура - Видин обвинителен акт, с който на Бел е повдигнато обвинение за умишлено убийство на малолетния Станислав М. по особено мъчителен за жертвата начин.

През 2006 г. англичанинът купил къща във видинското село Лагошевци, почти нацяло обезлюдено. Малкото останали жители обаче непрекъснато му създавали проблеми - някой драскал микробуса му, пукал гумите му, някой  отровил едно от кучетата му, към които Бел бил силно привързан. Със семейството на петокласника Станислав обаче бил в приятелски отношения.

На 4 януари 2012  г. момчето било във ваканция. Около 16,00 ч. майка му го изпратила да занесе храна на възрастен трудноподвижен техен съсед, която поставила в червен найлонов плик. Пътят на детето минавал покрай дома на подсъдимия Бел, който по това време се намирал пред къщата.

Кучето му залаяло Станислав, поради което той го ритнал. Това много ядосало Бел. Приближил се до детето и го ударил силно в лицето, след което започнал да крещи и да го друса. След това навил яката на връхната му дреха и започнал да го души, като го питал дали той е надраскал колата му и е отровил кучето му.

Въпреки че Станислав отричал, подсъдимия го хванал през врата и го повлякъл в северна посока от селото към десния склон на дере, което водело към реката. По пътя обувките на детето се събули, а тръните на храстите свлекли долнището на анцуга му. Подсъдимият го захвърлил в дерето, като свалил долнището и го увил около врата му и го завързал няколко пъти. Убеден, че го е удушил, ритнал детето в областта на тила и втори път в тялото, захвърлил настрани найлоновата торбичка с храна и тръгнал обратно към дома си.

Около 17,00 ч. майката на Станислав се притеснила за него и тръгнала да го търси из селото, отишла и до дома на кметския наместник, който подал сигнал на телефон за спешни повиквания 112. В издирването на детето се включили и полицаи от РУ – Димово и РУ-Белоградчик, както и живущи в селото, а впоследствие и екипи на „Гражданска защита“ и „Гранична полиция”.

Едва на 21 януари трупът на Станислав бил открит.

С присъда на ОС-Видин подсъдимият бил признат за виновен по повдигнатото му обвинение. Присъдата е потвърдена с решение на Софийски апелативен съд.

Като неоснователни са отхвърлени  твърденията на подсъдимия пред всички съдебни инстанции, включително и пред ВКС, че му е упражнено полицейско насилие „да окаже съдействие на разследващите“, че е бил хипнотизиран и упоен. Според ВКС са налице показанията на множество свидетели за липса на въздействие върху подсъдимия, а и действията по разследване са били провеждани в присъствието на защитник, преводач и пред съдия, уточняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.


В категории: Разследвания , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки