Цялата истина за Местан: Вижте за кого работи лидерът на ДОСТ


Цялата истина за Местан: Вижте за кого работи лидерът на ДОСТ
Азиз Бабушчу (най-вляво) е неизменното присъствие при срещите на Местан в Турция
20 Март 2017, Понеделник


Отговорникът за Балканите на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието и председател на Групата за приятелство Турция-България в Меджлиса е един от тримата турски граждани, на които в петък им беше забранено да влизат в България

Автор: Десант

Депутатът от Меджлиса Азис Бабушчу, който в действителност контролира партията ДОСТ, няма право да влиза в България заради груба намеса във вътрешните ни работи. Отговорникът за Балканите на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието и председател на Групата за приятелство Турция-България в Меджлиса е един от тримата турски граждани, на които в петък им беше забранено да влизат в България.

Това съобщава сайтът 24rodopi.com. От там се позовават на “отлично осведомени източници от Турция“.

На 12 март мюфтиите от България са имали кратка среща с Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, в една от залите в „Халич Конгре Меркези“. След това са получили инструктаж именно от Бабушчу. Той похвалил мюфтиите на Кърджали и Хасково Бейхан Мехмед и Басри Еминефенди, казвайки им „Аферим“, но се скарал на другите, че не работели активно за партия ДОСТ.

Между депутата и някои от мюфтиите имало разговори на четири очи. Някой от българската група, връщайки се в България, разказал подробности за случилото се в Турция на българските служби и последвала акцията на ДАНС по изгонването тримата – Бабушчу, Улви Ата и секретаря на валията в Одрин Ибрахим Таранджъ“, разказва източникът на 24rodopi.com.


Азис Бабушчу (на малката снимка) присъства в скандалния клип на ДОСТ. Стрелките сочат посланик Гьокче преди и след заличаването на образа му с фотошоп, между него и Местан е Бабушчу

Медията информира още, че наши мюсюлмански духовници, водени от главния мюфтия Мустафа Хаджи, са участвали във втората конференция на мюфтиите в Одрин на 11 март. Темата била "Състояние на турците в България в областта на образованието, пресата и религията''.

В групата били още главният секретар на Главно мюфтийство Джелал Фаик, Бейхан Мехмед, Басри Еминефенди, други мюфтии, както и скандалният аташе Уви Ата, който също не е желан на територията на Република България.

На следващия ден те заминали на голям религиозен форум в Истанбул с участието на Ердоган. Бабушчу уредил кратка среща на българската делегация с Ердоган, който им казал, че трябва да помагат на партията ДОСТ.


Духовници, сред тях и български имами, строени за среща с Ердоган

Азис Бабушчу е участвал активно на всички по-големи мероприятия на партия ДОСТ у нас. Бил е деен и преди съдебната регистрация на формацията на Местан. Той присъства и в скандалния предизборен клип на ДОСТ, от който след решения на ЦИК и Върховния административен съд "отпадна" турският посланик Сюлейман Гьокче.

Хората на Местан предвидливо са заличили с фотошоп и лицето на Бабушчу, който е позициониран между лидера на ДОСТ и турския посланик.


Главния мюфтия на България на първия ред с Ердоган, зад президента е мюфтията на Кърджали Бейхан Мехмед

Депутатът от Меджлиса често посещава Кърджали, като контролира и строежа на джамиите, които са финансирани от южната съседка. Лютви Местан постоянно се допитва до него, сочен е и за „човекът от Анкара, от когото зависи финансирането на кампанията на ДОСТ“.

На 2 март имахме важно заседание на областното оперативно бюро в Кърджали след скандала с листата. ДОСТ не искат на трето място да е човекът на Касим Дал - Тасим Тасим, но той отказа да излезе от листата и заяви, че ще работи преференциално.

Местан каза, че е направил всичко възможно Тасим да се обърне към РИК и да се оттегли, но той не искал. Тогава Местан каза, че ще се обърне към най-високо ниво и набра по телефона Азис Бабушчу и му разказа за водените разговори с Тасим и лидера на Народна партия „Свобода и достойнство“ Орхан Исмаилов.

Местан помоли Бабушчу да проведе разговор с Тасим Тасим и да го помоли да се оттегли. Половината от разговора беше чут от всички присъстващи, защото г-н Местан включи телефона на високоговорител.

Всички чухме, че Бабушчу пое ангажимент да говори с Тасим Тасим“, са разкрили пред 24rodopi.com присъствали на скандалното заседание. Те са предоставили на сайта и запис от сбирката.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки