И в Търговище ремонтират наскоро обновен площад


И в Търговище ремонтират наскоро обновен площад
20 Март 2017, Понеделник


Проверки на общината са констатирали множество пропадания на настилките, счупени плочи, размърдани бордюри по каскадния фонтан и дефектите в осветлението

Автор: Десант

Започна отстраняването на дефектите по ремонтирания неотдавна по проект за реконструкция и разширяване на пешеходната зона централен градски площад „Свобода” в Търговище.

В изпратено до изпълнителя на обекта в края на февруари писмо са описани множество пропадания на настилките, счупени плочи, неприхванати дървесна и храстова растителност, размърдани бордюри по каскадния фонтан и др. Обърнато е внимание на дефектите в осветлението на площада, по които фирмата изпълнител е работила съгласно договор от ноември 2013 г. 

Проверки на Община Търговище, включително и с външни експерти, са установили, че в осветителните тела и стълбовете прониква вода и защитата на системата изключва.

В известието за дефект е даден срок на изпълнителите на проекта да отстранят всички констатирани проблеми до края на следващия месец.

От местната администрация припомнят, че реконструкцията на централния площад „Свобода” и разширяването на пешеходната зона са приключили през 2015 г. В проекта по „Зелена и достъпна градска среда” са вложени общо 4,6 млн. лв.

Съгласно договора гаранционният срок е 15 години и изпълнителите трябва да поддържат съоръженията в изправност.  Гаранцията е 3% от стойността на строително-монтажните работи.

След отстраняване на установените дефекти ще бъде направена комисия за оглед и ще се изготви протокол, информират още от общинския пресцентър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки