Обединени патриоти: Скандалният клип на ДОСТ насажда етническа и религиозна омраза


Обединени патриоти: Скандалният клип на ДОСТ насажда етническа и религиозна омраза
20 Март 2017, Понеделник


От патриотичната коалиция сезираха ЦИК и за грубото нарушение на законовото изискане агитацията да се провежда на български език

Автор: Десант

„Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ внесоха жалба в Централната избирателна комисия срещу „Обединение ДОСТ“. Острата реакция на патриотите е продиктувана от станал обществено достояние видеоклип на турски език, агитиращ да се гласува за протурската партия.

Клипът е 6-минутен и възмути потребителите в социалните мрежи - той е изцяло на турски език, което е в разрез с българския закон. В него се вменява вина към България по отношение на българските мюсюлмани.

Съдържанието му противоречи на правилата за провеждане на предизборна агитация, тъй като насажда етническа и религиозна омраза. Използвани са кадри от събитията през 1989 г., като се цели възбуждане на страх у българите мюсюлмани, че това може да се повтори и въпросната коалиция ще бъде техен защитник.

Българската държава е обрисувана като враг, за разлика от турската, която се явява защитник и приемник, се казва в жалбата на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки