Свършва ли най-после ерата на Ангела Меркел?


Свършва ли най-после ерата на Ангела Меркел?
19 Март 2017, Неделя


Мартин Шулц оглави ГСДП и официално е кандидат за канцлер на Германия

Автор: Десант

На извънредния конгрес на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) в неделя, бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц беше избран единодушно за председател и утвърден като кандидат за канцлер на Германия, предава РИА Новости, цитирана от Агенция Фокус. Парламентарните избори във ФРГ са насрочени за 24 септември.

На конгреса, който се провежда в Берлин, за Мартин Шулц са гласували 605 от общо 608 делегати, като три от бюлетините са обявени за невалидни. Бившият председател на Европейския парламент заменя начело на партията действащия външен министър на Германия Зигмар Габриел.

Новият председател обяви, че основната задача на неговата партия днес е защитата на „свободата и демокрацията“.

„Идеята за сътрудничество между народите, безгранично сътрудничество в името на мира, свободата и нашата сигурност, в името на всеобщото благоденствие – това е идеята на Европа“ и добави, че „канцлерът е длъжен да осигури силната позиция на Германия в Европа и на този основа – подсилването на самата Европа“.

Той обърна особено внимание на миграционната политика и заяви, че кризата в тази област може да бъде разрешена „единствено със силите на цялата европейска общност, а не с отделни национални усилия“.


В категории: Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки