Изгониха турски граждани от страната ни заради създаване на антибългарски настроения


Изгониха турски граждани от страната ни заради създаване на антибългарски настроения
17 Март 2017, Петък


Главният прокурор обещава, че ще има още екстрадирани

Автор: Десант

Днес от пресцентъра на МВР съобщиха, че силовото ведомство е съдействало на ДАНС за изпълнението на принудителни мерки, наложени на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност.

На лицето е било отнето правото на пребиваване в България и му е било забранено да влиза на наша територия за срок от 5 години.

Няма информация за самоличността на турския гражданин. Допреди малко не беше ясно и каква е причината той да е бил обявен за заплаха за националната сигурност на страната.

Сега от ДАНС уточниха, че според събраните данни, лицето е било „свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията“.

Вече е ясно също така, че става дума за мъж, който е бил със статут на продължително пребиваващ в България от няколко години.

През деня медиите цитираха и коментара по случая ​на главния прокурор Сотир Цацаров, който е заявил, че ще има още екстрадирани. Действително, в късния следобед стана ясно, че от страната ни са изгонени още двама турски граждани.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки