Грехота! Японският посланик ще избере тазгодишната Царица Роза


Грехота! Японският посланик ще избере тазгодишната Царица Роза
Негово Превъзходителство, придружаван от своята съпруга и служител на посолството се щракна за спомен пред статуята на Японката в Града на розите. Снимка: Община Казанлък
17 Март 2017, Петък


Отношенията между Казанлък и Страната на изгряващото слънце очевидно са много близки, щом за една от емблемите на града се смята и скулптората "Японка" 

Автор: Дина Харизанова

Изборът на Царица Роза 2017, който ще се проведе на 12 май т.г., ще бъде направен от Негово Превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Япония в България Шиничи Яманака. Това стана ясно при неговото посещение в Казанлък. 

„Това е много отговорна задача и чакам празника с нетърпение“, заяви дипломатът, който ще оглави журито за избор на красавицата. Като аргумент, че е вещ по надпреварата за титлата, той сподели, че е разглеждал снимки на Цариците през годините и познава тяхната красота!

По думите на казанлъшката кметица Галина Стоянова, между Града на розите и японските градове Мунаката и Фукуяма  съществуват дългогодишни връзки и културен обмен. Вероятно е така, като се има предвид, редом с паметника „Тракийката“, като една от емблемите на Казанлък се смята и скулптурата „Японка“. 

Но все пак, каквито и близки връзки да имаме със Страната на изгляващото слънце, редно си е българската Царица Роза да си се избере от българи. Не ли?

О, неразумни юроде!

Апропо, днес в Карлово отбелязват.. Ден на Индия. Там пък скъп гост по този повод е индийският посланик у нас Раджеш Кумар Сачдева. И понеже и в родния град на Левски също избират Царица на розата, няма да се очудим, ако тя пък бъде избрана от господин амбасадора на страната на Слона, моя приятел


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки