Замесиха "рапанджийската мафия" в изчезването на варненския професор


Замесиха "рапанджийската мафия" в изчезването на варненския професор
Снимка: Личен архив, Maritime.bg
16 Март 2017, Четвъртък


"Възможно е да е свързано и с подводната археология”, допуска председателят на Сдружението на превозвачите Максим Петков

Автор: Десант

Шести ден от известния български учен проф. Веселин Пейчев няма и следа. Както информира Нова телевизия, последно той се е разделил преди шест дни със своя колега проф. Димитров на кръстовището пред т. нар. „Червен площад” във Варна. Изчезналият мъж трябвало да отиде на гости на своята дъщеря, която живее в кв. „Виница”. Това обаче така и не става, а телефонът му дава свободно от неделя вечерта.

Веселин Пейчев,чиято тясна специалност е „Морска геология и археология" бе временно изпълняващ длъжността директор на Института по океанология. Той членува в много и най-различни /,dktflr организации, затова и версиите за изчезването му са не една и две. 

„Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност. Проучваме дали в случая е замесена така наречената „рапанджийска мафия”. Възможно е да е свързано и с подводната археология”, заяви в ефира на „Здравей, България” Максим Петков, председател на Сдружението на превозвачите, който е познавал добре изчезналия професор.

Медията припомня, че по време на управлението на Института по океанология проф. Пейчев успява да издейства от държавата над 1 млн. лв. за научноизследователска дейност на кораба „Академик”. Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на Института, който е спечелен от друг човек. Новоизбраният ръководител на научната институция обаче спира обществената поръчка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки