Българската песен за "Евровизия" вече е качена в сайта на конкурса


Българската песен за "Евровизия" вече е качена в сайта на конкурса
Представяне на българския участник в сайта на "Евровизия"
15 Март 2017, Сряда


Страната ни ще бъде представлявана от Кристиан Костов, познат на родната публика от шоуто „Х фактор“, който днес е рожденник

Автор: Десант

Песента, с която България ще се представ на тазгодишното издание на "Евровизия" -  „Beautiful Mess”, вече е качена в официалния сайт на конкурса  eurovision.tv. Тя ще бъде изпълнена в украинската столица Киев през май от Кристиан Костов, познат на родната публика от шоуто „Х фактор“, и който днес навършва 17 години. 

Според предварително изтегления жребий, българският изпълнител ще излезе на сцената на втория полуфинал, който ще започне в 22 часа българско време на 11 май. Тогава за него ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).

Междувременнно се разрази скандал коло руската кандидатка за „Евровизия“, за която украинските власти заявиха, че няма да бъде допусната в Украйна, ако изрази публично подкрепа за анексирането на Крим. Така за втора поредна година напрежението между двете страни засенчва песенния конкурс, създаден с обединителна цел, отбелязват медиите.

Въпреки призивите от руски депутати за бойкот на събитието, в понеделник Юлия Самойлова бе избрана да представя Русия на конкурса. Тя е на 27 години и е пяла през 2015 г. в Крим – заради което други артисти по правило влизат в черния списък на недопусканите в Украйна.

Певицата, страдаща от приковала я на инвалидна количка гръбначна амиотрофия Вердинг – Хофман, е участвала в церемонията по откриването на зимните  Паралимпийски игри в Сочи през 2014 г. В Киев тя ще изпълни на английски песента "Flame Is вurning" и вече е критикувана в родината си, „че е избрана от мафия, която се опитва да рекламира чужда култура за сметка на Русия“. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки