След натиск от ЕК: България намали таксите за пребиваващите у нас чужденци


След натиск от ЕК: България намали таксите за пребиваващите у нас чужденци
15 Март 2017, Сряда


Оправданието на служебното правителство е, че имало уведомително писмо за сартиране на наказателна процедура от Европейската комисия срещу страната ни. Друг е въпросът, че въпросното писмо е от юни 2016 г. и бързането в случая изглежда подозрително

Автор: Десант

Правителството одобри промени в Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР. Промените се отнасят до намаляване на налозите, дължими за предоставяне на право на продължително пребиваване в страната на някои категории чужденци – членове на семейства, учещи и работещи в България.

Измененията се правят в резултат на постъпило официално уведомително писмо за стартиране от Европейската комисия на 25 юли 2016 г. на наказателна процедура срещу България за неизпълнение на задълженията по шест директиви.

Те определят общите правила по отношение правото на събиране на семействата, условията за прием на граждани на трети страни с цел образование, ученически обмен, научноизследователска или доброволческа дейност, за целите на висококвалифицираната трудова заетост или за пребиваване и работа на територията на държава-членка.

Събираните до момента такси от 500 лв. се намаляват за различните изброени категории граждани на трети страни на 100 лв., 110 лв. и 150 лв.

Досегашната такса от 1000 лв., събирана за разрешаване на дългосрочно или постоянно пребиваване на чужденец в България, ще запази размера си само по отношение на кандидатите за постоянно пребиваване. Желаещите дългосрочно пребиваване ще заплащат такса от 110 лв.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки