Деца от Конго ще рецитират във Враца Ботеви стихове


Деца от Конго ще рецитират във Враца Ботеви стихове
15 Март 2017, Сряда


В рамките на тазгодишните Ботеви дни ще се представи многоезичен сборник с творби на поета революционер, издаден от конгоански университет.

Автор: Десант

Покрай традиционния Национален туристически поход “Козлодуй-Околчица” и откриване на художествена изложба “Земята на Ботев”, в рамките на Ботевите дни, които тази година ще се проведат във Враца от 26 май до 2 юни, ще има и рецитал на стихове на поета революционер, които ще бъдат изпълнени от артисти и ученици от... Конго.

Двигател на инициативата е почетният консул на България в африканската страва Теодора Игнатова, която е родом от града под Вола.

В рамките на Ботевите дни тя е предложила и във Враца да се представи многоезичен сборник с творби на поета революционер, издаден от конгоански университет.

Ново събитие в рамките на празничната кампания е „Със стихове и песни по Ботевата алея“. Инициативата, предложена от гражданин на Враца, предвижда по пътя на четата около врачанското село Косталево да се изработят и поставят пана с откъси от произведения на Христо Ботев, които да повдигат духа на четниците, които ще се включат в 71-вия поход Козлодуй-Околчица.

Освен това, част от участниците ще подготвят рецитали и песни, с които ще предвождат дружината по стъпките на войводата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки