Служебният премиер уволни медийния си съветник Иван Гарелов


Служебният премиер уволни медийния си съветник Иван Гарелов
Снимка: Нова ТВ
14 Март 2017, Вторник


В изказването си по „Нова телевизия” съм бил засегнал Бойко Борисов, който пратил SMS на Герджиков, обясни причините за неочакваното си изгонване журналистът

Автор: Десант

Министър-председателят Огнян Герджиков освободи медийния си съветник Иван Гарелов. Причина е днешното му участие в телевизионно предаване и произтеклото от това нарушаване на правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания, се казва в съобщение от пресслужбата на премиера.

Премиерът Герджиков посочва още, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания.

Става дума за сутрешния блок на "Нова телевизия". В изявата си Иван Гарелов защити кандидата за депутат от БСП Елена Йончева, която беше обвинена от бившия премиер Бойко Борисов, че като журналист е получила солидни суми от държавата, за да прави интервютата си в чужбина. Впоследствие журналистката обяви, че ще съди лидера на ГЕРБ.

Бившият водещ на "Панорама" каза, че атаката срещу Йончева е била подготвена предварително. Според него след обвинението от Борисов залогът е станал много голям - цялата кампания на ГЕРБ.

Казаха ми, че съм засегнал Борисов, обясни причината за уволнението си журналистът. "Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева. Само че аз я защитих като мой колега", допълва Иван Гарелов.

Пред „Труд” кой казва следното: "Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS."


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки