Обединени патриоти остро възразяват срещу недопустимата намеса на Турция във вътрешната ни политика


Обединени патриоти остро възразяват срещу недопустимата намеса на Турция във вътрешната ни политика
Заплахите на Ердоган са повод за предприемане на дипломатически разговори на най-високо държавно ниво, категорични са патриотите
14 Март 2017, Вторник


Заплахите на Ердоган за едностранно денонсиране на Споразумението за бежанците и умишлено пускане на хиляди нелегални мигранти в Европа е стъпка към желаното от Анкара панислямско възраждане и транснационален ислямизъм, категорични са от НФСБ, "Атака" и ВМРО

Автор: Десант

От коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, "Атака" и ВМРО“ разпространиха днес декларация, с която се обръщат към президента на Република България Румен Радев и служебния министър-председател Огнян Герджиков с категоричното настояване да предприемат спешни мерки за прекратяване на недопустимата намеса на Турция във вътрешната политика на България.

"Поздравяваме коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“ за изразената позиция по темата и призива европейските сили за сигурност да бъдат разположени на турската граница. Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, "Атака" и ВМРО“, припомняме, че това е наша борба от години. В рамките на няколко месеца проведохме две срещи с Министерство на външните работи с категоричното настояване за активност на дипломатическо ниво спрямо Турция" - се казва в документа.

В него патриотите изтъкват, че във въпросните разговори те нееднократно са настоявали турският посланик в България Сюлейман Гьокче да бъде изгонен заради неспирната намеса и агитация за протурската партия ДОСТ.

"Тези негови действия започнаха преди повече от година, когато заедно с Лютви Местан той направи обиколка по местните структури на партията, с което наруши дипломатическия протокол. Неговите изказвания, както и появата му в предизборен клип на въпросната партия, нееднозначно насаждат неоосманската идея и прокарват открито антибългарска политика в страната ни" - изтъкват Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

Те припомнят в съвместната си декларация, че преди няколко дни турският министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу призова българските граждани в южната ни съседка да гласуват масово на изборите на 26 март, като специално подчерта подкрепата на Турция за обединението ДОСТ.

"В медиите бяха разпространени красноречиви цитати, като например следния: „Всеки, който има право на вот, трябва непременно да се яви да гласува. Всеки един глас е важен, не смятайте, че вашият глас няма да има значение. Ние, гражданите на Република Турция, трябва да осигурим излизането на коалицията ДОСТ на предни позиции в изборите в името на по-доброто бъдеще на сънародниците в България“ - цитират патриотите предизборните призиви на протурската партия.

Те припомнят също така, че Мюеззиноглу е обещал и че правителството в Анкара ще улесни престоя на българските граждани от турски произход в страната. А по-късно в изказвания на официални турски представители на страната ни беше напомнено османското минало и прозвуча „препоръка“ да пазим правата на малцинствата.

"Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, "Атака" и ВМРО“, за пореден път подчертаваме, че това е антибългарско и неприемливо от дипломатическа гледна точка поведение. Отново питаме кога ще бъде отзован посланикът на България в Турция г-жа Надежда Нейнски, която с бездействието си и некомпетентната си намеса, колкото и малка да е тя, работи против интересите на страната ни" - се казва в декларацията на коалицията.

Обединените патриоти настояват безапелационно гласуването да се извършва само в българските посолства и консулства извън страната. "Това е наше настояване от първия момент, в който се обсъждаха промените в Изборния кодекс" - изтъкват те и отстояват позицията си президентът Румен Радев и служебният министър-председател Огнян Герджиков чрез външно министерство да изискат отмяна на решението на ЦИК за разкриване на секции в Турция извън посолствата и консулствата.

В своята декларация "Обединени патриоти" заявяват: 
"1. Категорично сме против отварянето на допълнителни секции в Турция. Настояваме президентът и служебният министър-председател да инициират нормативна промяна, свързана с това изискване, включително и на методическите указания от 10 март т.г. за провеждане на избори извън България.

2. Настояваме отново гласуването в Турция да бъде ограничено само в дипломатическите ни представителства. Така ще се осигури контрол. Това не е репресивна мярка, а е мярка в името на демокрацията и човешките права, които в момента се погазват в Турция.

3. Настояваме също да не бъде допускано дописването на избиратели, които не са подали заявления в сроковете, определени от Изборния кодекс.

4. Настояваме българската полиция и силите за сигурност да не допускат т.нар. изборен туризъм, който е запазена марка на протурските партии в България. Така ще се избегнат тежки провокации".

В документа от НФСБ, "Атака" и ВМРО отново открито заявяват, че ако не бъдат разрешени тези проблеми и държавата не предприеме съответните мерки за прекратяване на турската намеса в българската външна политика, ще блокират границата, за да спрат автобусите с „доброволни гласоподаватели“, които вече започват да прииждат от южната граница.

"Демонстрацията на безпардонност от страна на Турция е не само към България, но и към целия Европейски съюз. Заплахите на Ердоган за едностранно денонсиране на Споразумението за бежанците и умишлено пускане на хиляди нелегални мигранти в Европа е стъпка към желаното от Анкара панислямско възраждане и транснационален ислямизъм. Изброените факти са достатъчна причина за предприемане на дипломатически разговори на най-високо държавно ниво" - подчертават Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки