При подходящо политическо разпределение „Обединени патриоти“ този път ще участват във властта


При подходящо политическо разпределение „Обединени патриоти“ този път ще участват във властта
14 Март 2017, Вторник


„Ние ще влезем в този парламент като самостоятелна политическа сила със собствена програма, която напоследък копират всички“ - казва лидерът на НФСБ Валери Симеонов

Автор: Десант

- В 43-то Народно събрание по инициатива на НФСБ бяха направени много съществени промени в редица закони и бяха приети доста нови нормативни актове, които засягат значими сфери на обществения ни живот. Какви ще са най-важните каузи, които ще отстоявате в пленарната зала на 44-то Народно събрание?

- Преди всичко това ще е отстраняването на ДПС и всякакви други етнически, протурски и партии на религиозна основа, не само от властта, но и от политиката. Ще водим сериозна борба за възраждане на икономиката на страната чрез законови мерки за освобождаване на дребния и средния бизнес от ненужно усложнената и задушаваща го нормативна база. Целта е по този начин да стимулираме инициативните българи, които, за съжаление, силно намаляват напоследък.

И, разбира се, приоритет ще бъде увеличаването на пенсиите – минималната да стане 300 лева. Това, което сме искали досега и ще продължим да го поставяме и занапред и това ще е незаобиколимо условие за каквато и да било подкрепа. А ако ние управляваме, това ще е една от първостепенните задачи.

И така, основните битки ще са в областта на икономиката, енергетиката – там ще се борим за прекратяване на заробващите договори с тецовете „Марица-изток“ 1 и 3, ограничаване източването на български капитал от ЕРП-тата, ВЕИ-тата, Топлофикация и заводски централи и намаляване цената на електроенергията.

Предстои ни със законодателна инициатива да постигнем рязко ограничаване на битовата престъпност. Да се премахне ненаказуемостта на така наречените маловажни престъпления, въвеждане на акумулиране на присъдите – т.е. за маловажните престъпления да се събират наказанията. Да се направи реорганизация в Министерството на вътрешните работи и да се засили полицейското присъствие в криминогенните населени места и гетата.

Ще отстояваме и за ограничаването и премахването на социалните помощи за паразитиращи групи, съсловия и дори етноси. Т.е. социалните помощи следва да се дават само срещу положен труд.

Ще продължим да настояваме за възстановяването на трудови войски и на наборната военна служба.

Ще предложим и нова промяна на Изборния кодекс с цел ограничаване правата на изселниците в Турция да гласуват. Няма да пропуснем да се погрижим и за засилване на контрола по границата с Турция, така че да не се допуска бежански поток и единични нарушители.

- Какви са вашите очаквания за резултатите, които ще постигнете на тези избори?

- Това ще определят избирателите. Надяваме се да повишим резултата си от президентските избори на 15 процента, което с преразпределението ще ни осигури една доста сериозна група от над 40 народни представители.

Ние ще влезем в този парламент като самостоятелна политическа сила със собствена програма, която напоследък копират всички. Всички станаха патриоти, всички взеха да говорят за интересите на България, включително и лидерката на партията, която гласува за насърчаване на имиграцията в страните от Европейски съюз – имам предвид БСП.

- Може да се каже, че в 44-то Народно събрание патриотите ще бъдете ухажвани от водещите политически сили, които очевидно няма да могат да съставят самостоятелно правителство и ще търсят вашата подкрепа. На каква цена ще стане това?

- На цената на програмата на „Обединени патриоти“. С други думи, ще процедираме по същия начин, както и в досегашното Народно събрание – сериозни преговори; формиране на програмата с много ясни приоритети на „Обединените патриоти“ в нея; подписване на тази програма със съответните срокове и ангажименти на всички страни, които ще влязат в управлението. И този път при подходящо политическо разпределение – и участие във властта.

- Не е ли най-голямата ви победа всъщност това, че патриотите успяха да изтласкат от политическата сцена ДПС?!

- Да, така е. Ние вече сме трета политическа сила и ДПС вече не е този фактор, какъвто беше досега в българската политика.

Платена публикация

ИЗБОРИ 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


В категории: Новини , Интервю

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
14.03.2017 15:50:39
1
1
TOVA E I SMISALA ZA U4ASTIE V POLITI4ESKIJAT ZIVOT NA STRANATA!BEZ REALNO U4ASTIE VAV VLASTA,NE MOGAT DA POSTIGNAT POSTAVENITE ZADA4I.USPEX NA IZBORITE! S VAS SME!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки