Какво свършиха патриотите в 43-то Народно събрание


Какво свършиха патриотите в 43-то Народно събрание
13 Март 2017, Понеделник


Макар и с общо 28 депутати и без участие във властта народните представители от НФСБ, „Атака“ и ВМРО изпълниха много от предизборните си обещания

Автор: Десант

Само с общо 28 депутати от НФСБ, „Атака“ и ВМРО и без участие във властта народните представители от Патриотичния фронт успяха да изпълнят в 43-тия парламент много от своите предизборни обещания.

Преди всичко бе осигурено изграждането на ограда по границата с Турция срещу незаконното преминаване и трафика на мигранти.

Ръководената от Валери Симеонов временна комисия за ревизия на енергетиката разкри огромните кражби на американските ТЕЦ 1 и 3, ВЕИ и заводски централи и не допусна повишаването на тока за битовите абонати.

По инициатива на патриотите бе приет Мораториум върху износа на необработена дървесина и промени в Закона за горите, които ограничават незаконната сеч. 

Спасени от фалит бяха селските казани за ракия. Това стана, след като парламентът прие предложените от Патриотичния фронт промени, с които се връщат старите правила за производство на домашна ракия.

По настояване на патриотите в Народното събрание бе гласувано решение за осъждане на геноцида над арменците в Османската империя през 1915-1922 г. За своите изключителни заслуги за постигането на тази кауза лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе удостоен със златен "Орден на честта“ на парламента на Армения.

Именно патриотите настояваха за чувствителното намаляване на избирателните секции в Турция. Успоредно с това бяха предвидени санкции за забрана на агитацията на език, различен от българския.

В ЗГР по тяхно предложение бяха наложени мерки срещу изборния туризъм. Забранена бе и регистрацията за изборите в хотели и места за настаняване.

Увеличени бяха и наказанията за трафик на имигранти, като сега в Наказателния кодекс има въведени сурови санкции за каналджийство – от 1 до 10 години затвор, а за длъжностни лица този срок е 12 години.

Патриотите постигнаха забрана на бурките и мюсюлманските покривала.

По настояване на НФСБ започна събарянето на незаконните цигански постройки в с. Гърмен и МВР предприе засилване на мерките за ограничаване на битовата престъпност в провинцията.

Както напомнят от предизборния щаб на "Обединени патриоти", тъкмо те поискаха увеличение на пенсиите, за което тепърва престои да се борим.

Платена публикация

ИЗБОРИ 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки