Къде можете да получите безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве


Къде можете да получите безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве
Снимка: бТВ
10 Март 2017, Петък


Недостатъчната сексуална култура е причина част от жените в репродуктивна възраст да се притесняват да потърсят лекар за съвет и не използват съвременни методи за предпазване, казват специалистите

Автор: Десант

През март II-ра САГБАЛ „Шейново” в София отваря врати кабинет за безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве. Освен цялостна медицинска консултация, всяка жена ще може да получи отговори, свързани със сексуалните взаимоотношения, семейното планиране и предпазване от нежелана бременност и аборт.

Недостатъчната сексуална култура е причина част от жените в репродуктивна възраст да се притесняват да потърсят лекар за съвет и не използват съвременни методи за предпазване.

Макар и намаляващи като брой, абортите са сериозен проблем в България. Едва 20% от бременностите в страната са планирани, за разлика от държавите в ЕС, където този процент е 60-70%.

Освен психологическите и емоционални последствия, свързани с прекъсване на бременността, абортите са сред главните причини за бъдещ стерилитет и проблеми със забременяването при жените. В България има 250 хиляди двойки с този проблем. Прегледите и консултациите в кабинета стават срещу предварително записване.


В категории: Новини , Здраве , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки