Турция не крие наглата си намеса във вътрешните работи на България


Турция не крие наглата си намеса във вътрешните работи на България
10 Март 2017, Петък


Патриотите отново настояват за изгонване от страната ни на посланика на югоизточната ни съседка

Автор: Десант

"Изявлението на говорителя на турското министерство на външните работи, в което се казва, че България не зачита правата на малцинствата, е не просто поредният опит за намеса във вътрешните ни работи, но е нагъл, арогантен акт. Република Турция вече дори не прикрива намеренията си да участва в управлението на България чрез подкрепата си за определена политическа партия, която участва на парламентарните изборите, насрочени на 26 март".

Това коментира Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО и съпредседател на „Обединени патриоти – НФСБ, "Атака" и ВМРО“.

Той смята, че „Турция на Ердоган“ и „права на хората“  са оксиморони. "Не може турският говорител да си позволява да упреква страната ни, че нарушава „правилата на европейската система“ и да ни сочи с пръст, докато гази правата на собствените си граждани – не само кюрди и арменци, а и етнически турци. Над 70 хиляди турски граждани са арестувани, сред които не само военни и полицаи, но и преподаватели, адвокати, журналисти. Хиляди бяха уволнени и хиляди са преследвани от властта след опита за преврат в Турция от миналата година", посочва Каракачанов.

Той напомня, че турската държава продължава да отрича Арменския геноцид, който цяла Европа признава и почита жертвите му. И използва случая да настоява отново за изгонване на посланика на Турция от София.

Според него България ясно и категорично трябва да оттегли подкрепата за членство на Турция в ЕС, която няколко поредни правителства заявяваха. Това е и един от основните приоритети в програмата на НФСБ, която е част от коалицията "Обединени патриоти". "Държавата като Ердоганова Турция няма място в Европейския съюз", категоричен е Каракачанов.

"Искаме също така незабавно затваряне на българо-турската граница. Само така България ще може да защити суверенитета си и опитите за вмешателство. Така ще защитим страната си от привнесени „български избиратели“, а също и от тълпи нелегални имигранти, които югоизточната ни съседка заплашва не от скоро да пропусне към Европа. Патриотите имаме готовност да блокираме границата, за да попречим на турската инвазия, която вече съвсем неприкрито се прокрадва към най-висшата ни институция – българският парламент", казва в заключение Красимир Каракачанов.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки