Патриотите отбелязаха 32 години от кървавия атентат на гара Буново


Патриотите отбелязаха 32 години от кървавия атентат на гара Буново
09 Март 2017, Четвъртък


Венци и цветя бяха положени на лобното място на загиналите, където днес се извисява паметник, изграден през 2007 г. със средства на Валери Симеонов и телевизия СКАТ

Автор: Десант

На 9 март по традиция, наложена от родолюбивата телевизия СКАТ, пред мемориала на жертвите на протурския тероризъм на гара Буново, бе отбелязана 32-та годишнината от кървавия терористичен акт.



За 10-та поредна година организатори на поклонението бяха партия НФСБ и ТВ СКАТ. На отслужената в памет на невинно загиналите заупокойна молитва присъстваха председателят на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Валери Симеонов, председателят на ПП АТАКА и съпредседател на коалицията Волен Сидеров, организационният секретар на ВМРО Юлиян Ангелов, зам.-председателят на НФСБ и директор на ТВ СКАТ Данчо Хаджиев, членове и симпатизанти на трите патриотични партии, НД „БГ Патриот“, родолюбиви граждани и жители на Буново.

Присъстващите почетоха паметта на жертвите с едноминутно мълчание и падане на колене. Венци и цветя бяха положени на лобното място на загиналите, където днес се издига мемориал, изграден през 2007 г. със средства на Валери Симеонов и телевизия СКАТ.

Трагедията на гара Буново се разиграва на 9 март 1985 г., когато трима протурски терористи – членове на турското национал-освободително движение в България, взривяват вагона за майки с деца на бързия влак Бургас-София.

В резултат на жестокия терористичен акт, извършен от Емин Мохамедали, Али Аптула Аптула Чакър и Саафет Реджеб Реджеб, загиват 7 невинни, сред които 2 деца. Извършителите са заловени и осъдени на смърт през 1988 г., но очевидци на трагедията  и близки на загиналите още помнят ужаса.

По-късно, в Бургаското село Трънак, ДПС издигна паметник - чешма на терористите, извършили атентата, която бе съборена след дългогодишна битка на председателя на НФСБ Валери Симеонов и журналисти от телевизия СКАТ.



Парче от паметната плоча в прослава на атентаторите, бе показана от Симеонов пред присъстващите с думите, че това е останало от „кървавата чешма“ и е доказателство за делата на патриотите.
Избори 2017



В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки