Лумпенът Миленко се уплаши от Божидар Димитров, смени формата на предаването в последния момент


Лумпенът Миленко се уплаши от Божидар Димитров, смени формата на предаването в последния момент
09 Март 2017, Четвъртък


Македонският вандал променил в последния момент условията за очаквания тв дебат - той щял да се излъчна на запис, а не на живо, както бе обещал предварително на българския историк

Автор: Светлана Николова

Очакваният от цяла България телевизионен дебат между директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров и македонския лумпен и вандал Миленко Неделковски няма да се състои. Това заяви днес самият Божидар Димитров. В прессъобщение до медиите той обяснява причините за провалената ефирна битка, която трябваше да се проведе утре.



„На 27 януари 2017 г. бях поканен от скандалния македонски журналист Миленко Неделковски, известен с това, че строши с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война, за дискусия в негово двучасово телевизионно предаване с участници от Сърбия и Македония. Съгласих  се при едно условие – предаването да бъде пряко.

През 2010 г. патих от един македонски лайномет от друга скопска телевизия, съгласявайки се да дам интервю на запис. Миленко Неделковски се съгласи и дори героично заяви, че ще поеме глобите, които щели да му наложат, затова че ще се говори на чуждестранни езици – това било забранено от македонското законодателство.

Съгласих се  и с всички участници, които предложи Миленко – проф. д-р Миле Биелаец, директор на Института  по военна история в Белград и негов сътрудник, проф.д-р Александър Стойчев, директор на Военния музей на Македония и дори със Стефан Влахов-Мицов – едно българче от Габрово, избрало професията „македонец”.

Предаването трябваше да се състои на  10 март 2017 г.в 22 часа в Скопие. Тази сутрин получих съобщение от Неделковски, където безапелационно ми заяви, че предаването ще бъде на запис.

Първоначално се съгласих и на това, но получих много обаждания от приятели от Македония, които ме съветваха да не отивам. Те ме предупредиха, че освен голямата възможност предаването да бъде манипулирано, мога да бъда провокиран  и с действия от „патриотично” настроени македонски младежи.

Заради това днес отказах участие в предаването. Извинявам се на всички зрители в Македония, които са очаквали да ме видят, както и на колегите от Белград и Скопие. Ще се опитам да уредя в моето предаване в ТВ+ същата дискусия, като  ги поканя изцяло на мои разноски.”

В прессъобщението се директорът на НИМ е приложил част от разменната кореспонденция, свидетелстваща за верността на думите му.




В категории: Новини , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
cvetanpetew
10.03.2017 16:30:28
0
0
миленко, педераст такъв! Много си недоклатен!!! СТРАХЛИВЕЦ!!!
2
MUNCHO
09.03.2017 14:00:58
6
1
NEDODELKOVSKI SE STRAXUVA OT ISTINATA ZA MAKEDONIJA!ZATOVA SA TIJA NOMERA!
1
Искрен Коцев
09.03.2017 11:54:11
8
3
Правилно решение!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки