Митрополит Йоан: Истинският празник на жената е 25 март


Митрополит Йоан: Истинският празник на жената е 25 март
Снимка: Община Варна
08 Март 2017, Сряда


Владиката заяви, че Осми март е свързан с една идеология, която е искала да откъсне хората от църквата и затова дамите трябва да празнуват на Благовещение

Автор: Десант

На форум „Българката и морето“, който се провежда във Варна в навечерието на Международния ден на жената, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан заяви, че Осми март е свързан с една идеология, която е искала да откъсне хората от църквата. Той е на мнение, че истинският празник на жената е 25 март, когато честваме Благовещение.

Владиката все пак поздрави участничките в конференцията – все дами, които работят в различни сфери на бизнеса, науката и обществения живот, и им пожела да бъдат достойни майки, съпруги и пазителки на вярата.

Организатор на събитието са Военноморските сили на България, в които служат общо 580 жени, което представлява около 11% от целия личен състав. Дамите заемат в армията 11% от военните и 48% от цивилните длъжности, съобщи командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, който не изключи възможността един ден жена да командва военния ни флот.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки