Четири дни до големия двубой между Божидар Димитров и македонския вандал Миленко


Четири дни до големия двубой между Божидар Димитров и македонския вандал Миленко
Проф. Божидар Димитров ще бъде сам, той като акад. Георги Марков e заявил, че не може да седне на една маса с ренегата Влахов
06 Март 2017, Понеделник


Историческата дискусия в предаването на македонеца, който разби с чук паметна плоча на загиналите 3 хил.български войници на връх Каймакчалан, ще бъде излъчена живо на 10 март

Автор: Силвия Горанова

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров ще участва в историческа дискусия по АЛФА TV, в предаването на скандално известния македонски журналист Миленко Неделковски, който разби с чук паметна плоча на загиналите 3 хил.български войници на връх Каймакчалан.

Темата на предаването е Първата световна война.

В предаването ще участват двама сръбски учени – директорът на Института за военна история в Белград проф. Миле Биелаец и негов сътрудник, както и директорът на военния музей на Македония проф. д-р Александър Стойчев. Както и един ренегат Стефан Влахов-Мицов.

Проф. Божидар Димитров ще бъде сам, той като акад. Георги Марков e заявил, че не може да седне на една маса с Влахов.

Божидар Димитров заявява, че не се страхува от провокации, тъй като е българин, а „българинът няма страх от нищо”. Тъй като темата е академична, а също и преобладаващата част от участниците са хора от академичните кръгове, директорът на НИМ се надява дискусията да протече в строг академичен дух, в който ще победи онзи, който има повече документални аргументи.

„Победата ще бъде за нас”, както каза Божидар Димитров, тъй като има много документи от Първата световна война.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки