"Народен дом на терора" разказва за събития около Девети септември


"Народен дом на терора" разказва за събития около Девети септември
05 Март 2017, Неделя


Документалната кинолента представя наниз от имена, факти, документи, разкази и свидетелства

Автор: Десант

Потресаващ разказ за забравени събития и хиляди съсипани човешки съдби, разказани във филма "Народен дом на терора" ще бъде представен безплатно на 6 март в кино "Синемакс" в Благоевград.

Продукцията е дело на режисьора Стойчо Шишков, който е продуцент, сценарист и режисьор на проекта. Той работи над лентата с години в битка с времето и умишленото изтриване на народната памет. Филмът представя наниз от имена, факти, документи, разкази и свидетелства и хвърля светлина върху случилото се преди и след 9 септември 1944 г., съобщава в. "Струма".

Зловещата сграда на столичния Лъвов мост, където се е намирала Дирекцията на полицията, и до днес остава безмълвен декор на националния геноцид, променил живота на хиляди българи преди повече от 70 години и имащ пряко влияние върху техните наследници днес. На показ са извадени редица дълбоко заровени проблематики – корените на множество съвременни политически и социални казуси.

„Младото поколение трябва да разбере кой, кога и какво е направил в полза или вреда на България, защото само по този начин можем да проследим причинно-следствените връзки и да осмислим от къде тръгват толкова много неща, които резонират и днес, променяйки нашето настояще.“ – споделя пред онлайн изданието Стойчо Шишков. 

От 1 ноември драматичната документална кинолента за бурните събития преди и след 9 септември ще може да бъде видяна и в цялата страна. Съвсем скоро ще бъде обявено и националното покритие на филма, а създателите обещават той да бъде гледан и в най-далечните краища на България в смел опит да бъде събудена и опазена паметта на един изстрадал народ, заслужаващ само едно – истината за своето минало!




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Дядо. Кольо.
09.03.2017 17:26:42
0
0
Ще го дават ли тв този филм и кога. Моля информация тел. 028564156
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки