Мигрантите от България вместо към Западна Европа вече гледат към Гърция


Мигрантите от България вместо към Западна Европа вече гледат към Гърция
04 Март 2017, Събота


Тази тенденция се очертава, съдейки по статистика на Районния съд в Свиленград

Автор: Десант

Нова тенденция се очертава около нелегалните чужденци от Афганистан, Сирия, Ирак, съобщава кореспондентът на Topnovini.bg за Хасковския регион, позовавайки се на статистика на Районния съд Свиленград. Имигрантите, които вече са получили документи в България, предпочитат да напуснат страната ни и да отидат в... Гърция. 

В рамките само на седмица, в съдилището са били разгледани 6 дела от подобен характер. От публикуваните съдебни актове е видно, че бежанците правят опит да напуснат България нелегално и също така незаконно да влязат в южната ни съседка.

Досега винаги чужденците са заявявали и пред журналисти, че желанието им е да отидат в Западна Европа. Любопитно е също, че всички са заловени в района на 341-ва и 342-ра гранични пирамиди.

Полицаи разказаха пред Topnovini.bg, че по време на разпита задържаните обяснявали, че в южната ни съседка имало работа и затова предпочитат да отидат там.

По тези казуси свиленградските магистрати са постановили условни присъди от 6 месеца с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 200 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки