Спипаха данъчен служител с подкуп от 1 500 лева


Спипаха данъчен служител с подкуп от 1 500 лева
01 Март 2017, Сряда


Държавният служител поискал парите от търговец в Разград, за да прикрие административно нарушение

Автор: Силвия Горанова

На 1 март Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем данъчния служител Г.Ц. за поискан и получен подкуп. Срещу паричната сума той обещал да не състави акт за установеното административно нарушение на едноличен търговец.

На 22 февруари двама данъчни служители – Г.Ц. и Г.Ч. от ТД на НАП гр. София извършили проверка в обект – хранителен магазин в гр. Разлог, собственост на ЕТ.

Било констатирано нарушение и съставен протокол. Същия ден данъчният служител Г.Ц. провел разговор с представител на проверената фирма, в който поискал сума в размер на 1 500 лв., за да покрие нарушението.

На 28 февруари Г.Ц. бил в сграда в гр. Разлог – изнесено работно място на ТД на НАП гр.София. Около 10,30 ч. Представител на търговеца се срещнал с данъчния служител в ползвания от него кабинет и му предал плик със съдържащи се в него 1 000 лв.

Подкупният данъчен е бил спипан непосредствено след предаването на белязаните пари. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, с оглед осигуряването му пред съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки