Безплатен преглед при хематолог през март в Бургас


Безплатен преглед  при хематолог през март в Бургас
27 Февруари 2017, Понеделник


УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“ организира консултации за анемични състояния само за жени

Автор: Десант

В най-женския месец медицинският център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“ прави жест към бургаските представителки на нежната половина на човечеството. Кабинетът по хематология организира безплатни консултации за анемични състояния само за жени.

Медицинският център привлече нов специалист по клинична хематология – д-р Станислава Панайотова. Безплатният преглед ще се осъществява при нея всеки вторник на месец март, преди обед. Записването предварително е задължително.

Прегледът е за жени между 18 и 45 г., с установено от лабораторни изследвания анемично състояние, включително и за бременни. „Идеята ми беше подхвърлена от гинеколога д-р Златко Кироваков, при когото са записани много бременни жени. Те често имат неуточнени анемии, затова през март ще обърнем специално внимание на бъдещите майки“, каза д-р Панайотова.

Д-р Станислава Панайотова е завършила медицина през 2003 г. в Тракийски университет Стара Загора. Работила е като лекар към Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, Белодробната болница, Спешно отделение в МБАЛ Бургас. 

Специализира клинична хематология  в Клиника по хематология на УМБАЛ - Плевен, а през 2015 г. е придобила специалност хематология. Член е на Българското медицинско дружество по хематология, провела е продължителна квалификация и курсове за следните хематологични заболявания - лимфоми, болести на плазмоцитната редица, метаболизъм на желязото, хемофилия, болест на Гоше. Участва в национална работна среща по трансплантация на хемопоетични стволови клетки, както и в национални и международни хематологични конгреси.

Кабинетът по хематология в МЦ „Св. Николай Чудотворец“ покрива пълния спектър в диагностиката и лечението на пациенти с доброкачествени и злокачествени заболявания на кръвната и лимфната система.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки