Екоинспектори установиха нерегламентирани замърсявания с отпадъци край с. Труд


Екоинспектори установиха нерегламентирани замърсявания с отпадъци край с. Труд
Снимка: МОСВ
24 Февруари 2017, Петък


Част от мръсотиите бълва Централата за производство на биоенергия

Автор: Десант

Експерти на РИОСВ – Пловдив извършиха вчера проверка в землището на с. Труд, община „Марица“ във връзка с изпълнението на разпоредбите по Закона за управление на отпадъците.

От екологичното ведомство съобщават, че са установени нерегламентирани замърсявания с отпадъци в източния край на село Труд,  в местността Ганчовица. На отредено място за събиране на биоразградими отпадъци се констатира замърсяване със смесени битови отпадъци от опаковки – пластмасови, хартиени, стъклени, метални, както и строителни.

В западния край на населеното място, в района на железопътната линия под надлеза на автомагистрала „Тракия“, също е засечено нерегламентирано замърсяване с отпадъци - строителни, смесени битови и отпадъци от опаковки, по протежение на около 50 метра от двете страни на канавката на надлеза. 

При извършения на 22 февруари обход в с. Труд, от западната страна на Централата за производство на ел. енергия от възобновяеми източници чрез индиректно използване на биомаса с комбиниран цикъл, по поречието на река Пясъчник, пък е констатирано наличие на струпани купове животинска торова маса и пепел. 

От РИОСВ – Пловдив заявяват, че екоинспекторите ще продължат да осъществяват контрол в обекта, собственост на „Билд инвест сит“ ЕООД, като през 2017 г. се предвиждат планови и извънредни проверки на биоцентралата.



В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки