Проф. Пилосов бе отстранен от Фонда за лечение на деца


Проф. Пилосов бе отстранен от Фонда за лечение на деца
проф. Владимир Пилософ Снимка: Frognews
24 Февруари 2017, Петък


Той се разделя с поста си заради случая с малкия Байрям Али

Автор: Десант

Днес директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ заяви писмено желанието си да бъде освободен от заеманата длъжност по искане на министъра на здравеопазването. Той ще бъде освободен от длъжност, считано от 6 март, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Професорът се разделя с поста си заради кашата с нуждаещото се от трансплантация на бъбрек деветгодишия Байрям Али. 

Детето трябваше да замине в началото на седмицата за трансплантация в германска клиника, след като е било одобрено от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца през ноември миналата година. Това обаче не се случи, тъй като Министерството на здравеопазването отказа да издаде формуляра S2, гарантиращ пред чуждата болница, че българската държава поема лечението.

Мотивът бе, че одобрението е станало без наличието на поне две становища на външни експерти по профила на заболяването - в случая специалисти по бъбречна трансплантация (уролог и трансплантолог), както и от националния консултант по трансплантология.

От здравното министерство днес информират, че въз основа на заключението от клиничното обсъждане и след прецизно окомплектоване на нужнатае документация министърът на здравеопазването ще подпише формуляр S2 и малкият Байрям ще отпътува за лечение в чужбина.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки