Месец на Левски и националната памет в Априловската гимназия


Месец на Левски и националната памет в Априловската гимназия
24 Февруари 2017, Петък


Инициативата е на Клуб „Млади възрожденци“ към най-старото светско учебно заведение у нас

Автор: Десант

Клуб „Млади възрожденци“ към най-старото светско учебно заведение у нас - Националната Априловска гимназия (НАГ) в Габрово, се включи с разнообразни инициативи в отбелязването на Годината на Левски, като една от тях е обявяването на Месец на Левски и националната памет.

Неговото начало бе поставено с почетен караул пред морената на Апостола в двора на Девическия манастир.

На 20 януари в гимназията беше открита изложба с 81 рисунки на ученици от ОУ „Ран Босилек”, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” , СУ „ Отец Паисий“ , „Школа по приложно изкуство Ива Пенчева“, Школа по изобразително изкуство към Народно читалище – Дряново, ОУ „Васил Левски“ Плачковци.

Вчера, 23 февруари, в Актовата зала на НАГ на тържествена церемония бяха наградени участниците, заели призовите места в областния конкурс за есе и стихотворение, посветени на националния ни герой, в който с 12 есета и още толкова стихотворения се включиха възпитаници от основните и средни училища в региона.

Месецът на Левски и националната памет предвижда и тържествено отбелязване на националния ни празник Трети март чрез провеждането на „Патриотичен час” и поднасяне на цветя пред паметниците на руските войни в града.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки