Варненските рибари отново излизат на протест


Варненските рибари отново излизат на протест
23 Февруари 2017, Четвъртък


Те са недоволни от ръководството на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и управлението на сектора след преместването на ИАРА в Бургас

Автор: Десант

Пореден протест срещу ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и управлението на сектора след преместването й в Бургас организират във Варна рибари и собственици на риболовни кораби.

Очаква се към варненските морски вълци да се присъединят и представители на бранша от Каварна, Балчик, Бяла и Поморие.

Организаторите не изключват временно блокиране на улици и булеварди в морската столица, тъй като се предвижда и автомобилно шествие, което ще завърши пред рибарското пристанище в кв. „Аспраухово“.

Протестите ще продължат и утре, но вече в акваторията пред пристанището в „Аспарухово“. Очаква се там да се съберат риболовни кораби от различни градове и да направят обиколка на канала море-езеро. Възможно е това да затрудни корабоплаването в района, предупреждават организаторите.

Местните медии припомнят, че от декември миналата година насам това е четвърти пореден протест на рибарите, които се оплакват от репресии и тормоз от страна на инспекторите и обвиняват в некомпетентност ръководството на ИАРА. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки