Спират сключването на нови договори за саниране


Спират сключването на нови договори за саниране
23 Февруари 2017, Четвъртък


Парите ще стигнат само за одобрените досега 2022 жилищни сгради

Автор: Десант

Няма да се сключват нови договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

От ведомството припомнят, че на 26 януари Министерският съвет увеличи финансовия ресурс по програмата за саниране на 2 млрд. лева.

Преди два дни стана ясно, че има "лавинообразно" постъпване на заявления от желаещи да участват. Средствата обаче не са достатъчни, за да отговорят на наплива.

Регионалното министерство подчертава, че сключването на нови договори за целево финансиране с Българска банка за развитие ще бъде възстановено, след като бъдат сключени всички анекси към текущите и при наличие на свободен финансов ресурс по програмата.

От ведомството уведомяват всички граждани, кметове на общини, областни управители, външни изпълнители за отделните дейности и заинтересовани страни в процеса по изпълнение, че е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности за санирането на 2022 жилищни сгради, за които вече има сключен договор за целево финансиране с Българска банка за развитие.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки