Филми за ски и сноуборд оживяват на екран в Банско


Филми за ски и сноуборд оживяват на екран в Банско
22 Февруари 2017, Сряда


Световни имена в белите спортове ще разкрият колко струва страстта към планината и колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри

Автор: Десант

Киносалонът на Посетителския информационен център в Банско ще предостави за три дни екрана си за кинопанорамата „Snow Cinema – филми за ски и сноуборд“. В рамките на форума ще бъдат прожектирани едни от най-добрите филмови ленти за ски и сноуборд, олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи линии.

В тазгодишното издание на  зимното кино са включени 12 завладяващи заглавия на продукции от Канада, Италия, Франция, Норвегия, Испания, Австрия и Полша. Героите в кинолентите са световни имена в ските и сноуборда. Те ще разкрият докъде се простират възможностите и рисковете, колко струва страстта към планината и колко са готови да рискуват екстремните фрийрайдъри.

Зрителите ще могат да се пренесaт на уникални места за ски и сноуборд на остров Шпицберген отвъд Северния полярен кръг, ще съпреживеят спускания със ски от осемхилядници в Хималаите, Канада, Сибир, Исландия, Антарктида и Алпите.

Снежният филм фест в Банско ще бъде открит с култовите „Затъмнение”, „Лео Гасперл и елегантността на завоя” и „Грабнат от Еверест".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки