Реквием за общинските съветници в Русе


Реквием за общинските съветници в Русе
21 Февруари 2017, Вторник


Нестандартен музикален протест организират в дунавския град за 23 февруари, когато е насрочена редовната сесия на местния парламент

Автор: Светлана Николова

„Реквием” на Моцарт ще озвучава заседанието на Общинския съвет в Русе, насрочено за 23 февруари. Нестандартната форма на протест е насочена срещу увеличения с цели 67 процента данък недвижими имоти.

Вярно е, че новите тарифи са в сила от декември 2016 г. и не са новина за русенци. Огромното завишение бе мотивирано с недостига на средства за чистотата на града, обясняват организаторите на музикалния митинг от гражданско движение "Бъдеще за Русе".

Срещу огромната сума обаче, фирмата концесионер, която отговаря за чистотата в дунавския град, ни веднъж не почисти снега, което е възмутително, казват от движението.

Общинският съвет работи "на тъмно", а съветниците гласуват, без да знаят какво. Предложенията за решенията, които се обсъждат на сесиите, умишлено не се публикуват на сайта на общинския съвет и гражданите не могат да изразят становище по тях. Пълна липса на прозрачност и безотговорни сделки с общинската собственост – на това сме свидетели постоянно, твърдят от „Бъдеще за Русе”.

Те се опасяват, че на предстоящото заседание ще бъдат гласувани поредните "тъмни" сделки със собствеността на тъй наречената Спортна зала, която трябваше да бъде общинска, но днес никой не знае чия е.

Музиката, която ще озвучава площад „Свобода” (там се намира сградата на Община Русе) не е подбрана случайно. Спряхме се на Моцартовия „Реквием” като символ на умиращият град, потънал в разруха, мизерия и беднота, обясняват организаторите.

Те призовават своите съграждани да се присъединят към тях в четвъртък. Протестът ще започне точно в 8,00 часа, под прозорците на общинската администрация.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки