Созопол се нареди сред топ дестинациите в Европа


Созопол се нареди сред топ дестинациите в Европа
20 Февруари 2017, Понеделник


Очарователният ни морски курорт се класира шести, като остави зад себе си Париж, Прага, Виена, Атина и още куп именити градове

Автор: Десант

В мощна конкуренция с Амстердам, Прага, Париж, Лондон, Виена, Мадрид, Атина, Берлин и други знаменити градове, родният Созопол завоюза шесто място в престижната класация за най-любими европейски дестинации на 2017 г.

В гласуването взеха участие хора от 174 държави по целия свят - не само от държави на Стария континент, но и от САЩ, Южна Африка, Южна Корея, Канада и др.

"България е все по-популярна страна за туристи от цял свят. Между градският шум и природата, традициите и модерното, планините и морето - тази държава предлага голямо разнообразие от пейзажи и възможности за разходки", отбелязват организаторите на класацията от European Best Destinations (EDEN).

В същото време обаче очарователният Созопол се оказа с най-голям брой положителни коментари от чуждестранни туристи, които са останали изумени от красотата на този наш морски курорт.

Победител в тазгодишната надпревара за най-любима европейска дестинация е портогалският град Порто. Втори е италианският Милано, а трети - полският Гданск.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки