Българи красят домовете си с образите на Левски и други наши герои


Българи красят домовете си с образите на Левски и други наши герои
Снимка: karlovo.tv
20 Февруари 2017, Понеделник


Казанлъчанин, роден на една и съща дата с Апостола на свободата, пък е принтирал лика му върху гаража си

Автор: Десант

Напоследък все по-често българи предпочитат да украсяват домовете си с образите на Ботев и Левски, както и на други наши герои. 

"Мога да кажа, че съм родолюбец. Не казвам, че не съм излизал в чужбина, но винаги съм бил с мисълта да се завърна в България" - признава Георги Шерденов от софийското село Храбърско, който е изрисувал фасадите на къщата си с ликовете на велики наши личности.

Когато видели какво е направил, съседите му също решили така да изографисат къщите си.

Образът на Дякона респектиращо гледа и от вратите на гараж на забутаната казанлъшка уличка „Есперанто“. Стопанинът на къщата Георги Няголов е поставил на гаража си националния трибагреник, върху който е принтиран лика на Васил Левски.



Любопитното в случая е, че 27 годишният казанлъчанин е роден на една и съща дата с  Апостола на свободата - 18 юли, но век и половина по-късно. Преди година хванал боите и шаблона и увековечил радетеля за чиста и свята република.

Георги е баща на едногодишно дете и е категоричен, че ще го възпита в родолюбие и преклонение към националните герои. Другият, пред когото се покланя дълбоко, е Христо Ботев.

Още тази пролет  и образът на поета-революционер ще изгрее на уличката. Комшиите на Георги са се съгласили смелият войвода да бъде изобразен на вратите на техния гараж, редом до този на Левски, съобщават казанлъшките медии.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки