Българският географски фестивал с трето издание


Българският географски фестивал с трето издание
20 Февруари 2017, Понеделник


Тази година географска столица на страната ни ще е Пазарджик

Автор: Десант

След успешните фестивали в Ямбол през 2015 г. и в Казанлък през 2016 г., вече се задава третият по ред географски фестивал в България. Географската столица на България за тази година на 22 и 23 април ще е Пазарджик, съобщават от българското географско дружество. 

По време на фестивала ще се проведат интерактивни и практически състезания за ученици в уникален за България брейн-ринг формат; панелна сесия от презентации на географи и пътешественици; редица географски изложби и експозиции; обявяване на победителите в националните конкурси за ученици, за учители, за студенти и за любители на географията.

Покрай това ще бъдат организирани различни тематични щандове с географски сувенири и литература. А посетителите ще ги очакват много тематични географски изненади и забавни моменти.

Участието в проявата е безплатно и става с регистрация чрез онлайн заявление – индивидуално (като гост) или отборно (за ученическо състезание). 

Всеки един отбор, който ще се включи в ученическите състезания, трябва да има ръководител и трябва да бъде съставен от 4 ученици – двама до 7. клас и двама до 12. клас. Допуска се образуването на отбори с деца от две или три училища от едно населено място. 

Самото състезание ще е интерактивно и в него участниците ще трябва да отговарят като отбор на въпроси в рамките на определено време. Въпросите ще бъдат задавани чрез мултимедия, а надпреварата ще бъде проведена от модератор и пред публика. Тематиката на въпросите ще покрива сфери на географското познание, застъпени в обучението по география от 5 клас до 12. клас.

Всеки може да се включи във фестивала и като гост и зрител на отделните прояви – състезания, презентации, изложби и др., уточняват от географското дружество, което е качило подробна информация в своя интернет портал.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки