В Пловдив се готвят за големия Народен събор


В Пловдив се готвят за големия Народен събор
20 Февруари 2017, Понеделник


На второто му издание ще звучи фолклор от над 50 населени места от цяла България

Автор: Десант

За втора поредна година в пловдивския парк „Лаута“ предстои да се проведе Народен събор. Събитието, предвидено да се проведе на 13 и 14 май 2017 г., отново ще събере любителите на народно творчество и отсега интересът към него е изключително голям.

„Предвиждаме две сцени, на които ще се представят съставите. Тази година ще звучи фолклор от над 50 населени места от цяла България. Още една сцена, предназначена само за народни танци, ще дава възможност на хората за веселба“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, цитиран от местните медии. 

Началото на тържествата ще бъде дадено с пресъздаване от родолюбиви организации на моменти от Възраждането. В програмата се предвижда участие на големите фолклорни ансамбли „Тракия“ и “Родопа“.

Народният събор е част от културния календар на Община Пловдив и е в подкрепа на домакинството на града като Европейска столица на културата 2019 г. Организаторите се надяват на фестивала да дойдат колкото може повече българи, облечени в носии и в парк „Лаута" да се извие най-голямото пловдивско хоро.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки