Да се издигне мемориал на лобното място на Пламен Горанов


Да се издигне мемориал на лобното място на Пламен Горанов
20 Февруари 2017, Понеделник


Точно преди четири години той се самозапали с искане за оставка на тогавашния варненски кмет Кирил Йорданов и на целия Общински съвет 

Автор: Десант

Преди 4 години във Варна  с искане за оставка на тогавашния кмет Кирил Йорданов и на целия Общински съвет се самозапали Пламен Горанов. С днешна дата приятели и съмишленици на младежа набират подписи с петиция онлайн с искане да се издигне мемориал на на мястото, където той изгоря като факла.

„По време на големите протести през 2013 г. година Пламен Горанов пробуди духа на Варна, възПЛАМЕНи града, промени го, промени и цялата страна! Както казва Димитър Събев в книгата си „Саламандър”, посветена на него: „Свали от власт един премиер и един кмет. Чак национален траур за 2013-а му обявиха, а държавното радио цял ден излъчваше само песните, които той приживе обичаше да слуша” - се казва в подписката.

След смъртта му варненци и българи от цялата страна за дни издигнаха висока Грамада на проклятието в подкрепа на Пламен пред Община Варна и като израз на недоволство към политиката на местната и националната власт. След това Общината дори проведе конкурс за идеен проект, който да замести Грамадата.

Днес, четири години по-късно, Грамадата я няма под предлог, че се налага ремонт на настилката под нея. Изчезнаха и следващите по-малки купчини камъни. Резултатът от конкурса също го няма. В момента няма никакъв знак за тези паметни събития.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Атанас
20.02.2017 09:59:09
2
0
Не е добра идея да се издигат паметници на хора, които са се самоубили, дори и неволно. Освен това твърде много лица, с политически амбиции все още използват името на човека.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки