Половин Девня тъне в мрак заради „Енерго-Про”


Половин Девня тъне в мрак заради „Енерго-Про”
19 Февруари 2017, Неделя


Вече четири часа без електрозахранване са абонатите в кварталите "Девня-1" и "Девня-2"

Автор: Силвия Горанова

Голяма авария остави половин Девня без ток в неделния ден. Вече четири часа без електрозахранване са абонатите в кварталите "Девня-1" и "Девня-2", съобщи заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова.

От дружеството монополист са отказали да обяснят на представители на Община Девня къде е възникнала аварията, колко екипа работят по отстраняването й и кога се очаква да дойде токът.


Донка Йорданова, заместник-кмет на Община Девня

Единственият отговор, който е получил Дежурният по община, е, че „се работи по отстраняването на проблема“, заяви Йорданова. Спряното електроподаване извади от строя помпите на ВиК, поради което налягането спада и горната част на града съвсем скоро ще остане без питейно водоснабдяване, допълни тя.

По собствени канали заместник-кметът е научила, че около 15,00 часа е възникнала авария в далекопровода „Девня – Неофит Рилски“ и, че по отстраняването й работи само един екип.

„В село Неофит Рилски токът е дошъл замалко, но после пак е спрял“, разкри Йорданова, което означава, че аварията е много сериозна.

Девненци вече имаха възможността да разберат как работят аварийните екипи на „Енерго-Про“, когато в най-големия студ – на 6 януари, индустриалният град остана без ток в продължение на осем часа, въпреки че влошаването на метеорологичната обстановка бе прогнозирано дни по-рано.

Тогава се оказа, че аварийните екипи на територията на цялата община са едва два (от по двама души), а в същото време на тяхното съдействие разчитаха и съседни общини като Провадия, които бяха принудени да стоят на тъмно и на студено по цял ден.

"Възмутително е, че при толкова високи сметки за електроенергия качеството на услугата е на това ниво", коментира заместник-кметът на Девня Донка Йорданова. Тя заяви, че ще информира за зачестилите сривове в мрежата на "Енерго-Про" областния управител, с когото ще се срещне в понеделник.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки